Lekdetectie kleurstof

Lekdetectie kleurstof

Direct contact

Heb je last van een lekkage in je woning? Heel vervelend! Vooral als je niet weet waar het lek zich bevindt. Lekkageservice van Gerven beschikt over verschillende technieken om het lek snel te traceren. Al eens gehoord van de lekdetectiekleurstof methode? Dit is een hele handige manier om het lek in jouw woning op te sporen. We leggen je uit hoe dat werkt.

Wat is een kleurstoftest?

Je kunt verschillende methoden gebruiken voor het opsporen van een lekkage. Lekkageservice van Gerven heeft veel expertise en professionele apparatuur voor lekdetectie met kleurstof.

Bij zo’n kleurstoftest gebruiken we een ongevaarlijke en milieuvriendelijke kleurstof voor water. Dit mengen we, en zo bepalen we het juiste gehalte kleurstof. Bij een kleinere lekkage, zoals bij de wasbak, is een hogere concentratie vaak meer succesvol. De kleurstoffen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals lekdetectie poeder en lekdetectie vloeistof. De vloeistof is fluorescerend en te signaleren met een Uv-licht.

Hoe werkt lekdetectie kleurstof?

Om de lekkage te vinden voeg je lekkage kleurstof toe aan het leidingwater. Als je vermoedt dat de lekkage zich in het toilet bevindt, dan giet je het water daarin. De vloeistof verspreidt zich vervolgens door de leiding. Op de plek waar het gekleurde water verschijnt, zit het lek.

Zodra we de lekkage hebben gesignaleerd, kunnen we andere technieken gebruiken om deze verder te onderzoeken.

Kleurstoftest bij daklekkages

Kleurstof om lekkages op te sporen is niet alleen handig bij kleinere lekkages. We zetten het namelijk ook in bij een daklekkage. Is hiervan sprake en zit je met je handen in het haar? Met een kleurstoftest weten we het probleem snel te traceren.

Onze experts verspreiden het water met de kleurstof op het dak. Aan de onderzijde van het dak kunnen we zo zien of er een lekkage is of niet. Vanuit daar kunnen we weer zien of de lekkage dicht bij de gelokaliseerde plek zit.  Zo is de eerste stap tot lekdetectie gezet.

Andere soorten lekkages waarbij de kleurstof kan helpen? Denk aan:

Waar moet je op letten bij lekdetectie kleurstof?

Voor lekdetectie met kleurstof schakel je onze experts in. Wil je zelf aan de slag? Let dan wel op de volgende dingen:

  • Voeg de kleurstof niet toe aan het drinkwater, maar alleen aan het leidingwater.
  • Let op de activiteit van de lekkage. Het moet een actieve lekkage zijn, het mag bijvoorbeeld geen vochtplek zijn die zich niet uitbreidt. Het gekleurde water verspreidt zich daar niet gemakkelijk, waardoor de kans klein is dat je de lekkage vindt.
  • De kleurstof werkt niet super lang. Het verdwijnt al snel uit het water. Heb je intussen gedoucht? Dan is de kleurstof al verdwenen uit het water.

Last van lekkage? Neem contact op!

Door lekdetectie kleurstof in te zetten, bespaar je kosten. Zodra we weten waar het lek zich bevindt, maken we een goed plan van aanpak. Zo kunnen we doelgericht aan de slag en het probleem verhelpen.

Heb je last van een lekkage of wil je meer weten over lekdetectie kleurstof? Ons team vertelt je graag hoe dit in zijn werk gaat. Neem contact op. We adviseren je graag en beantwoorden al je vragen.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring