Lekkage op een plat dak opsporen

Lekkage op een plat dak opsporen

Neem contact op

Een plat dak met lekkage is erg vervelend. Niet alleen vanwege het water dat naar binnenkomt, maar ook door het water dat in de muren en in het dak zelf terecht komt. Daarom is het belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te laten verhelpen.

Lees hieronder hoe u een lekkage op een plat dak kunt opsporen en wanneer het belangrijk is om een expert in te schakelen.

Een lekkage op een plat dak opsporen: de eerste stappen

Voordat u een lekkage op het dak kunt opsporen, moet u weten wat er precies aan de hand is. Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of er ergens een lek zit.

Vochtplekken op de muren of op het plafond zijn altijd een duidelijk teken dat er ergens in het dak een lekkage zit. Het vervelende is dat u dan nog niet weet of het lek recht boven de vochtplekken zit, of ergens anders op het platte dak. Het heeft dus helaas geen zin om alleen in de buurt van de vochtplekken te zoeken naar een lekkage. Water zoekt de weg van de minste weerstand en kan dus ook op een hele andere plek naar binnen komen en zich vanuit daar verdelen.

De eerste stap die u zelf kunt zetten bij het opsporen van een lekkage aan een plat dak, is het controleren van de bekende zwakke plekken. We zetten ze voor u op een rijtje:

 • Het koepelraam
  Heeft u op het platte dak een koepelraam? Dit is een van de bekende zwakke punten waar een lek sneller kan ontstaan.
 • De aansluiting van de gevel
  De aansluiting van de gevel met de buren is een tweede punt waar een lekkage makkelijk gevonden kan worden. De lekkage kan zelfs op het dak van de buren zitten.
 • Het daklood
  Daklood wordt gebruikt om een dak waterdicht te maken. Het is dan ook een logische stap om het daklood even te controleren op gaten of beschadigingen.
 • De schoorsteen
  De schoorsteenkap kan los zitten, waardoor water naar binnen kan stromen, of de schoorsteenpijp zelf kan lek zijn. Gebarsten bakstenen of kapotte voegen kunnen duiden op een lekkage.

Het opsporen van een lekkage op een plat dak is niet altijd even makkelijk. Daarnaast kan het ook nog gevaarlijk zijn. Daarom is het vaak een goed idee om een professional in te schakelen.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te reageren op een lekkend dak. Hoe langer het vocht de kans krijgt om in de muren en het dak te trekken, hoe groter de gevolgen. Onze specialisten kunnen het lek snel opsporen door middel van een bouwkundig onderzoek en het lek behandelen.

Gevolgen van een lekkage

Het opsporen van een lekkage op een plat dak is niet voor niets belangrijk. Water kan veel vervelende gevolgen hebben voor uw huis. Op de korte en op de lange termijn.

Op de korte termijn kan waterschade flink in de kosten lopen. Uw meubelen en apparaten in huis zijn vaak niet waterbestendig. Het vervangen van al deze spullen kan behoorlijk duur zijn. Maar ook op de lange termijn kan water veel schade aanrichten.

Water in de muren kan bijvoorbeeld leiden tot schimmel. Dit ziet u niet altijd, waardoor het extra belangrijk is om op tijd op zoek te gaan naar het lek. Schimmels kunnen zich na verloop van tijd ook verplaatsen van de muren naar bijvoorbeeld de vloer. En dat kan ook weer gevolgen hebben voor uw gezondheid. Maar wanneer een daklekkage snel wordt opgespoord, kunt u gezondheidsklachten eenvoudig voorkomen.

Schakel een expert in

Door gebruik te maken van ons bouwkundig onderzoek kunt u veel kosten besparen. Wij hebben veel ervaring met het opsporen van lekkages op platte daken. Heeft u een schuin dak lekkage of een dakkapel lekkage? Ook voor deze problemen kunt u bij ons terecht.

Het klinkt tegenstrijdig om te zeggen dat het inschakelen van een specialist kosten bespaart, maar in de praktijk zien we dat het wel zo werkt. Wij kunnen u helpen met het snel opsporen van de lekkage op een plat dak. Daardoor krijgt het water minder kans om schade aan te richten.

Maak gebruik van de ervaring van Lekkageservice

Het opsporen van een lekkage op een plat dak is maar één van de verschillende specialisaties die we in huis hebben. Ook bij een andere lekkage in huis kunt u op ons rekenen. Daarnaast richten wij ons niet alleen op het opsporen en repareren van lekkages, maar helpen we ook bij schadeherstel. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de badkamer of slaapkamer er weer als nieuw uit ziet!

Wilt u een inschatting van wat een daklekkage opsporen gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of via 040 29 28 170. Wij vertellen u er graag alles over.
U kunt ook verder lezen op onze pagina bouwkundig onderzoek

Offerte aanvraag bouwkundig onderzoek

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen