Wij repareren je muurlekkage

Wij repareren je muurlekkage

Neem contact op

Hoe ontstaat een muurlekkage?

Een gevellekkage is meestal een algemene term voor een lekkage in de verticale bouwdelen van een woning. Deze vorm van lekkage wordt echter sterk vergroot door de steeds vaker aanwezig zijnde spouwmuren. Spouwmuren worden tegenwoordig standaard geplaatst bij nieuwbouwwoningen. Een spouwmuur bestaat over het algemeen uit vier onderdelen. De binnenmuur (het binnenblad), een isolatielaag, een gedeelte luchtspouw, en een buitenmuur (het buitenblad).

Eventuele problemen ontstaan wanneer het buitenvocht een ruimte kan vinden om “door te slaan” naar binnen middels het binnenblad. Vaak is dit het geval daar waar de gevel is onderbroken door bijvoorbeeld een kozijn, toegangsdeur of aanbouw. De gevel wordt dan onderbroken en indien er geen juiste of foutief verwerkte waterkerende middelen zijn aangebracht zal er een lekkage ontstaan. De problemen houden zich dan op rondom deze openingen maar ook ontstaat de kans dat de lekkage zich onderaan de wanden begint te uiten.

Mos- en schimmelgroei?

Een gevel lekkage is vaak zichtbaar doordat er zich een moslaag gaat creëren aan de buitenzijde van de gevel. Mos heeft als voedingsbodem een vochtige ondergrond nodig. Zodra deze dan ook zichtbaar is, is de kans groot dat je kampt met een gevellekkage. De moslaag vormt zich meestal nadat de buitenmuur al enige tijd donkerder verkleurd. Deze donkere verkleuring is vaak een verzadiging van de bouwsteen.

Ook schimmelvorming aan de binnenzijde is een visuele waarneming van in de meeste gevallen een gevel lekkage. Schimmel heeft net als mos de eigenschap zich te vormen op een vochtige ondergrond. Echter waar mos kan ontwikkelen in diverse temperaturen zal een schimmel zich produceren waar het klimaat vochtig en warm is. Waar mos de gevel aantast zal schimmel de gezondheid aantasten.

Wacht daarom niet langer en laat Lekkageservice van Gerven de gevellekkage voor je aantonen. Neem contact op om een afspraak te maken.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen