Kelderlekkage opsporen

Kelderlekkage opsporen

Neem contact op

Water in uw kelder?

Meestal kelders en andere ondergrondse constructies liggen onder het grondwaterpeil.
Een kelder kan wel droog zijn, maar dat betekent niet dat die waterdicht is. U merkt pas of uw kelder waterdicht is op het moment dat er een behoorlijke hoeveelheid water tegen de keldermuur komt vanaf de buitenkant.

 

Oorzaken kelderlekkage

Voor de juiste beoordeling is het belangrijk om te weten of de muren van de kelder van beton zijn of gemetseld zijn. Oude gemetselde kelders gaan op den duur lekkages vertonen als gevolg van veroudering, zettingen of stijging van het grondwater. Maar helaas ook nieuwe betonnen kelderconstructies vertonen kelderlekkages door gaten en scheuren in het waterdichte systeem.

Mogelijke oorzaken van een kelderlekkage:

– De aansluiting van de vloer op de wand
– Via doorvoeringen in de wand
– Scheuren in de vloer of wanden
– Een grindnest
– Lekkende dilataties
– Lekkage via de koekoek

Zie ook: Grondwaterlekkage opsporen.

Vochtproblemen in uw kelder oplossen

Welke oplossingen/mogelijkheden zijn er voor een kelderlekkage:

Doorslag van de gevel onder het NAP kunnen er meerdere zijn, maar de afdichting gebeurt bijna altijd door middel van injecteren.

Doorslag van de gevel boven het NAP wordt vaak veroorzaakt door bouwkundige fouten. Impregneren is één van de methodes om een gevel waterafstotend te maken. Hiermee wordt het vochtprobleem opgelost, maar niet het bouwkundige probleem. Om het bouwkundige probleem te onderzoeken kan een bouwkundig onderzoek worden uitgevoerd.

De werkzaamheden zoals injecteren en impregneren worden door ons bedrijf niet uitgevoerd. Voor deze werkzaamheden kunt u zich wenden tot hierin gespecialiseerde bedrijven.

Als u last hebt van stijgend grondwater dan is het als eerste belangrijk te onderzoeken wat de oorzaak is van deze stijging. Het is namelijk niet altijd nodig om de lekkage af te dichten als de oorzaak bijvoorbeeld een lekkende hemelwaterafvoer is.

 

Meer informatie? Lees verder op onze pagina bouwkundig onderzoek

Offerte aanvraag bouwkundig onderzoek

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen