Ultrasoon metingen

Ultrasoon metingen

Direct contact

Ultrasoon metingen (geluid)

Een lekkage die voorkomt bij een leiding die onder druk staat veroorzaakt geluid. Dit geluid is soms wel en soms niet hoorbaar in de constructie of leiding. Het geluid is meestal afhankelijk van de lekkagegrootte. Een grote lekkage geeft een lagere toon dan een kleine lekkage. Omdat het menselijk gehoor deze tonen niet voldoende kan onderscheiden en ook beperkingen kent is een ultrasoonmeter de oplossing. Dit apparaat kan het verschil waarnemen in hoge en lage tonen, maar ook de verschillen in geluidssterkte.

De meeste goedkopere apparaten kunnen alleen het verschil meten in geluidssterkte, maar de professionelere apparaten kunnen beide. Bij de professionelere versies zijn verschillende microfoons beschikbaar voor verschillende metingen in binnen- en buitensituaties.

Ultrasoon metingen toepassen

Ultrasoonmetingen zijn zeer geschikt voor het opsporen van lekkagegeluiden, die zich in een constructie van een gebouw bevinden of diep onder de grond in binnen en buitenleidingen.
Veel nutsbedrijven maken gebruik van ultrasoonmetingen om leidinglekkages op te sporen.

Ultrasoonmetingen kunnen ook worden ingezet om tocht of wind lekkages in gebouwen vast te stellen. Hierbij word een apparaat geplaatst in het gebouw wat een hoge klankgolf geeft. Deze klankgolf zorgt ervoor dat het gebouw van binnenuit resoneert. Door middel van een ultrasoonmeting kan op dat moment van buitenuit bepaald worden waar het gebouw een lekkage heeft. Denk hierbij aan tochtverschijnselen van kozijnen en deuren.

Wanneer wordt de ultrasoon metingen methode gebruikt?

Bij lekkages die geluid produceren of kunnen produceren:

  • Vloerverwarming lekkage
  • Waterleiding lekkage
  • Gasleiding lekkage
  • CV lekkage
  • Airco lekkage
  • Tocht problemen
  • Constructie fouten of problemen

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring