Vloerverwarming lekkage? Wij bieden de oplossing

Vloerverwarming lekkage? Wij bieden de oplossing

Neem contact op

Een vloerverwarming lekkage is vaak duidelijk te herkennen doordat de voegen gaan verkleuren of de muren trekken vochtig op. Ook blijft de Cv-installatie drukverlies aangeven. Bijvullen biedt dan geen soelaas, er is sprake van een lekkage.

Er zijn echter ook gevolgen voor het gezonde leefklimaat in de woning. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een systeem dat op water loopt heb je meer risico op een lekkage in de vloerverwarming. Houdt dit dus altijd in de gaten.

Wanneer je vermoedt dat er een lekkage is, trek dan op tijd aan de bel. Een professional kan het lek voor je opsporen en verhelpen.

Hoe ontstaat een vloerverwarminglekkage?

De oorzaak van een lekkage aan de vloerverwarming ligt meestal bij de aanleg van de vloer. Soms zijn bij het leggen van de leidingen fouten gemaakt. Ook kunnen de tyleenlagen van de vloer poreus zijn geworden.

Lekkage vloerverwarming opsporen

De oorzaak van een lekkage aan de vloerverwarming ligt meestal bij de aanleg van de vloer. Soms zijn bij het leggen van de leidingen fouten gemaakt. Ook kunnen de tyleenlagen van de vloer poreus zijn geworden. Wat de oorzaak ook is, je merkt het vrijwel altijd te laat: de eerste maanden na het leggen mag je immers niet stoken.

Een vloerverwarminglekkage is voor ons eenvoudig exact te traceren. Met een infraroodcamera kan de lekkage in de voerverwarming opgespoord worden. Deze infraroodtechniek wordt ook wel warmtebeeldcamera genoemd. De camera is in staat temperaturen te meten waardoor het lek goed zichtbaar wordt. Ook met traceergas is de lekkage te vinden, zij het iets minder precies.

Lekkage vloerverwarming oplossen

Wanneer het lek is gevonden moet dit uiteraard worden opgelost. De lekkage in de vloerverwarming oplossen kan door onze professionals worden gedaan. Doordat we verschillende vak mensen in dienst hebben kan ook de bijkomende schade die de lekkage heeft veroorzaakt worden opgelost. In overleg kunnen wij deze lekkage (vervolg-) schades ook herstellen.

Verwarmingsproblemen komen vaak tot uiting door vocht wat ontstaat in de vloer of op de wand. Soms komt het ook voor dat men geen schade ziet en dat het water in de grond verdwijnt. Een lekkage wordt ontdekt als men de cv ketel regelmatig moet bijvullen. Het verwarmingswater loopt weg, wat een drukdaling veroorzaakt in het cv systeem. Vaak komt eerst de installateur die jaarlijks het onderhoud doet aan de cv ketel. Vervolgens concludeert degene dat de cv ketel goed functioneert, dus dat de lekkage zich ergens in het leidingwerk van de verwarming zal moeten bevinden.

Vloerverwarming repareren

Als een vloerverwarming kapot is, komt dit meestal door een lekkage. Door eerst de lekkage in de vloerverwarming op te lossen, is vaak de vloerverwarming meteen gerepareerd.

Verwarmingsproblemen oplossen

Bij deze verwarmingsproblemen zal eerst een detectie noodzakelijk zijn. De meettechnicus zal het cv systeem met traceergas vullen. Dit gas zal zich openbaren waar de lekkage zich voordoet. Het traceergas zal hierbij ook de kortste weg nemen waardoor hierbij ook met een gasmeter gewerkt worden. De lekkage bevindt zich waar het meeste gas gemeten wordt.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage