Verwarming lekkage opsporen

Verwarming lekkage opsporen

Direct contact

Een lekkage aan je verwarming is snel opgemerkt door drukverlies in de ketel. Dit kan aan je verwarmingsketel liggen, maar ook aan het leidingensysteem. Waarschijnlijk controleer je eerst de verwarmingsketel. Is deze in orde, maar blijf je toch drukverlies houden, dan kan de lekkage in de verwarming zitten. Lekkageservice van Gerven kan de lekkende leiding voor je detecteren zonder te breken.

Last van een lekkende verwarming?

De oorzaken van de problemen met de verwarming kunnen heel divers zijn. Zo kan er iets mis zijn met de warmtewisselaars in de ketel. Je installatiemonteur kan je dan verder helpen.

Is de ketel in orde en zit er een lekkage in de verwarming leiding zelf? Dan ligt de oorzaak meestal in de montage bij de aanleg van de verwarming. Ook kan slijtage een rol spelen.

Er zijn diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar de lekkage zich bevindt. Ligt de leiding oppervlakkig? Dan gebruiken we infraroodlicht om de lekkage te vinden. Ligt de leiding dieper? Dan vinden we de lekkende leiding met behulp van een elektrisch veld en met traceergas.

Lees verder op onze pagina lekdetectie

Wij zijn in geheel Nederland werkzaam en zijn daarom altijd snel ter plaatse om een warmtelek op te sporen. Bekijk een greep van de locaties van waar wij lekdetectie in Nederland verzorgen.

Offerte aanvraag lekdetectie

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen