Lekkage keuken

Lekkage keuken

Neem contact op

Lekkage in de keuken is een vervelend probleem en het kan flinke schade veroorzaken. Heb je last van een lekkage in de keuken? Dan is het belangrijk dat deze snel wordt verholpen. Op deze manier kun je de schade beperken.

Lekkageservice Van Gerven helpt je graag met het oplossen van het probleem en het herstellen van de schade.

Hoe ontstaat een lekkage in de keuken?

Lekkage in de keuken kan op verschillende manieren ontstaan. Meestal gaat het om achterstallig onderhoud of beschadigde leidingen in de keuken. De keuken is immers een plek waar veel verschillende leidingen samen komen. Denk aan afvoerleidingen en aansluitingen van keukenapparatuur.

Na verloop van tijd kan het zijn dat deze slijten of verstoppen, met lekkage als gevolg. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een lekkage aan het keuken sifon ontstaat, of lekkage aan de keuken afvoerleidingen.

Lekkage keuken opsporen

Veelvoorkomende lekkage problemen zijn lekkage aan de keuken afvoer en lekkage aan de keuken wasbak. Ook lekkage aan de keuken boiler en lekkage aan het keukenkastje komen veel voor. Hoewel de locatie van de lekkage duidelijk zichtbaar is, is het niet altijd meteen duidelijk wat de oorzaak van de lek is.

Heb je een lekkage, maar weet je niet precies wat de oorzaak is? Dan is het eerst zaak om de lekkage op te sporen. We noemen dat lekdetectie. Lekkageservice van Gerven kan dit onderzoek voor u uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor geavanceerde opsporingstechnieken, zonder dat er hak- en breekwerk aan toepas komt. Denk hierbij aan endoscopie, ultrasoonmetingen en infraroodtechniek.

Wat dekt de verzekering bij een lekkage in de keuken?

In veel situaties valt de gevolgschade van een lekkage in de keuken onder de dekking van de verzekering. Maar dit is niet altijd zo.

Als de lekkage is ontstaan door eigen toedoen of achterstallig onderhoud, dan wordt de schade niet door de verzekering gedekt. Was de lekkage te voorkomen? Dan vergoedt de verzekering soms een deel, maar niet alles. Het kan daarnaast ook zijn dat herstelkosten niet onder de dekking vallen, maar lekdetectie wel.

Wij raden u daarom aan om contact op te nemen met uw verzekering wanneer u vragen heeft over de vergoedingen.

Lekkage keuken voorkomen

Heb je te maken gehad met een lekkage? Dan wil je dit natuurlijk in de toekomst voorkomen. De volgende tips helpen hierbij:

  • Maak het sifon minimaal eens per jaar schoon;
  • Controleer je keukenkastjes regelmatig op vocht en water. Zo ontdek je een eventuele lekkage in een vroeg stadium;
  • Spoel de afvoer eens in de zoveel tijd door met soda en kokend water. Dit zorgt ervoor dat de vetresten oplossen, waardoor je verstopping voorkomt.

Schadeherstel

Wij kunnen wanneer u dit wenst na uitvoering van het onderzoek ook het schadeherstel voor u uitvoeren.
Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers voor verdere uitleg omtrentĀ schadeherstel.

Neem contact op met Lekkageservice van Gerven

Heb je hulp nodig bij het detecteren van een lekkage in huis? Lekkageservice Van Gerven helpt je graag met het opsporen van de lekkage (lekdetectie). Neem contact met ons of vraag direct een offerte aan via het contactformulier.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen