Lekkage waterleiding opsporen

Lekkage waterleiding opsporen

Direct contact

Heb jij last van natte wanden, plafonds of vloeren? Grote kans dat je een waterleidinglekkage hebt.

De schade van een lekkage in de waterleiding kan beperkt worden door zo snel mogelijk te repareren. De keerzijde hiervan is dat hoe langer je wacht, hoe meer schade het water aanricht. Neem contact op zodat we snel bij je langs kunnen komen voor een reparatie.

Lekkage waterleiding opsporen

Wij lossen een waterleidinglekkage snel en doeltreffend voor u op. Via een lekdetectie sporen we eerst op waar het lek zich bevindt. Dit doen we met verschillende technieken. Voor iedere lekkage weten wij precies welke techniek we het beste kunnen inzetten. Wij kunnen u dus altijd helpen, waar het lek ook zit.

De twee meest voorkomende lekdetectietechnieken die we toepassen bij een lekkage in de waterleiding zijn een ultrasoonmeting en infraroodtechniek.

Ultrasoonmeting

Met een ultrasoonmeting kunnen we het geluid dat een lekkage produceert gemakkelijk traceren. Bij een waterleidinglekkage is dat het druppelen van water uit de waterleiding.

Goedkopere apparatuur kan alleen de plaats van de lekkage traceren. Onze geavanceerde apparatuur kan ook direct meten hoe groot het lek is. Een lagere toon staat voor een grotere lekkage, een hogere toon betekent een kleinere lekkage.

Een handig meetinstrument om te bepalen waar en op welke manier we de lekkage in de waterleiding moeten repareren.

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

De infraroodtechniek wordt alleen ingezet rondom warmwaterleidingen. Met een warmtebeeldcamera kunnen we zien of er in de woning vocht- en schimmelplekken zijn.

Deze waterschade helpt ons bij het vinden van het lek, alsook bij het in kaart brengen van alle schade. Niet alleen het lek moet gerepareerd worden, maar ook de vervolgschade.

Wij hebben de lekkage in een waterleiding snel gevonden

Verder maken we ook gebruik van een druktest of een traceergas detectie.

Door onze jarenlange ervaring hebben we de lekkage-situatie snel inzichtelijk.

Lees verder op onze pagina lekdetectie

Offerte aanvraag lekdetectie

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen