Lekkage waterleiding opsporen & repareren

Lekkage waterleiding opsporen & repareren

Direct contact

Heb jij last van natte wanden, plafonds of vloeren? Grote kans dat je een waterleidinglekkage hebt.

De schade van een lekkage in de waterleiding kan beperkt worden door zo snel mogelijk te repareren. De keerzijde hiervan is dat hoe langer je wacht, hoe meer schade het water aanricht. Neem contact op zodat we snel bij je langs kunnen komen voor een reparatie.

Bekijk ook onze blog over wat je het beste zelf kunt doen bij een lekkage in de waterleiding. Zo kun je direct beginnen met het beperken van de waterschade!

Lekkage waterleiding opsporen

Wij lossen een waterleidinglekkage snel en doeltreffend voor je op. Via een lekdetectie sporen we eerst op waar het lek zich bevindt. Dit doen we met verschillende technieken. Voor iedere lekkage weten wij precies welke techniek we het beste kunnen inzetten. Wij kunnen je dus altijd helpen, waar het lek ook zit.

De twee meest voorkomende lekdetectietechnieken die we toepassen bij een lekkage in de waterleiding zijn een ultrasoonmeting en infraroodtechniek.

Ultrasoonmeting

Met een ultrasoonmeting kunnen we het geluid dat een lekkage produceert gemakkelijk traceren. Bij een waterleidinglekkage is dat het druppelen van water uit de waterleiding.

Goedkopere apparatuur kan alleen de plaats van de lekkage traceren. Onze geavanceerde apparatuur kan ook direct meten hoe groot het lek is. Een lagere toon staat voor een grotere lekkage, een hogere toon betekent een kleinere lekkage.

Een handig meetinstrument om te bepalen waar en op welke manier we de lekkage in de waterleiding moeten repareren.

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

De infraroodtechniek wordt alleen ingezet rondom warmwaterleidingen. Met een warmtebeeldcamera kunnen we zien of er in de woning vocht- en schimmelplekken zijn.

Deze waterschade helpt ons bij het vinden van het lek, alsook bij het in kaart brengen van alle schade. Niet alleen het lek moet gerepareerd worden, maar ook de vervolgschade.

Wij hebben de lekkage in een waterleiding snel gevonden

In enkele gevallen maken we ook gebruik van een druktest of een traceergas detectie. Maar meestal werken een ultrasoonmeting en warmtebeeldcamera beter bij het in kaart brengen van een waterleidinglekkage.

Door onze jarenlange ervaring hebben we de lekkage-situatie snel inzichtelijk.

Lekkende waterleiding dichten

Uiteraard kunnen wij de waterlekkage ook repareren. Zelfs eventuele gevolgschade, zoals waterschade in muren, lossen we graag voor je op.

Waterleiding lek? Neem direct contact op

Lekkageservice van Gerven staat voor je klaar. Neem direct contact op om een afspraak te maken.

Wij kunnen jouw waterleidinglekkage vliegensvlug voor je oplossen, want wij zijn werkzaam in heel Nederland. Bekijk een greep van de locaties van waar wij lekdetectie in Nederland verzorgen.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage