Lekkage waterleiding opsporen en repareren

Lekkage waterleiding opsporen en repareren

Direct contact

Heeft u last van natte wanden, plafonds en/of vloeren? Grote kans dat u een waterleidinglekkage heeft.

De schade van een lekkage in de waterleiding kan beperkt worden door zo snel mogelijk te repareren. Hoe langer u wacht, hoe meer schade het water aanricht. Neem contact op zodat we snel bij u langs kunnen komen voor een reparatie.

Bekijk ook onze blog over wat u het beste zelf kunt doen bij een lekkage in uw waterleiding. Zo kunt u direct beginnen met het beperken van uw waterschade!

Lekkage waterleiding opsporen

Wij lossen een waterleidinglekkage snel en doeltreffend voor u op. Dit komt doordat we met verschillende lekdetectietechnieken werken. Voor iedere lekkage weten wij precies welke techniek we het beste kunnen inzetten. Wij kunnen u dus altijd helpen, waar het lek ook zit.

De twee meest voorkomende lekdetectietechnieken die we toepassen bij een lekkage in de waterleiding zijn een ultrasoonmeting en infraroodtechniek.

Ultrasoonmeting

Met een ultrasoonmeting kunnen we het geluid dat een lekkage produceert gemakkelijk traceren. Bij een waterleidinglekkage is dat het druppelen van water uit de waterleiding.

Goedkopere apparatuur kan alleen de plaats van de lekkage traceren. Onze geavanceerde apparatuur kan ook direct meten hoe groot het lek is. Een lagere toon staat voor een grotere lekkage, een hogere toon betekent een kleinere lekkage.

Een handig meetinstrument om te bepalen waar en op welke manier we de lekkage in de waterleiding moeten repareren.

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

De infraroodtechniek wordt alleen ingezet rondom warmwaterleidingen. Met een warmtebeeldcamera kunnen we zien of er in de woning vocht- en schimmelplekken zijn.

Deze waterschade helpt ons bij het vinden van het lek, alsook bij het in kaart brengen van alle schade. Niet alleen het lek moet gerepareerd worden, maar ook de vervolgschade.

Wij hebben de lekkage in uw waterleiding snel gevonden

In enkele gevallen maken we ook gebruik van een druktest en/of een traceergas detectie. Maar meestal werken een ultrasoonmeting en warmtebeeldcamera beter bij het in kaart brengen van een waterleidinglekkage.

Door onze jarenlange ervaring hebben we de lekkage-situatie snel inzichtelijk. Zodra we weten waar het lek zich bevindt, kunnen we de lekkage ook voor u repareren.

Lekkende waterleiding dichten

Uiteraard kunnen wij uw waterlekkage ook repareren. Ook eventuele gevolgschade, zoals waterschade in muren, lossen we voor u op.

Wij werken direct samen met uw verzekeraar. Hierdoor hoeft u zich niet over schadeformulieren te bekommeren en weet u direct wat wel/niet verzekerd is. In veel gevallen is reparatie van lekkage(schade) gewoon verzekerd.

Waterleiding lek? Neem direct contact op

Lekkageservice van Gerven staat voor u klaar. Wij kunnen uw waterleiding lekkage vliegensvlug voor u oplossen, want wij zijn werkzaam in heel Nederland. Bekijk een greep van de locaties van waar wij lekdetectie in Nederland verzorgen. Geen gedoe: zowel lekdetectie-als reparatie voeren wij voor u uit.

Neem direct contact op om een afspraak te maken.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Disclaimer