Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

Direct contact

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

Over de warmtebeeldcamera gaan de meest uiteenlopende verhalen de ronde. Het zien van een foto gemaakt door deze camera spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Veel mensen weten niet wat ze op de foto zien. Eenvoudig gezegd zet een warmtebeeldcamera warmte om in beeld. Een ruimte bestaat uit verschillende materialen. Deze materialen hebben op hun beurt verschillende geleidingsweerstanden, waardoor elk materiaal een andere temperatuur heeft. Ook kunnen dezelfde materialen een andere temperatuur hebben. Een warmtebeeldcamera meet al deze temperaturen en is zo in staat een beeld van de situatie te vormen.

Zolang de oppervlakte een verschillende temperatuur of structuur heeft ontstaat er een beeld.
Is dit niet het geval dan zal er ook geen beeld ontstaan. Een warmtebeeldcamera is niet afhankelijk van licht. Het maakt bij het gebruik van een warmtebeeldcamera dus niet uit of de foto’s worden gemaakt in het donker of in het licht. Wel kan het beeld in het donker scherper worden. Een lekkage of constructieprobleem kan vastgesteld worden doordat ze temperatuurschillen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan condensatieproblemen of vochtplekken welke een temperatuurverschil veroorzaken.

Infraroodtechniek met een warmtebeeldcamera toepassen

Een warmtebeeldcamera kan alleen een meting doen als materiaal aan de oppervlakte een temperatuurschil of structuurverschil heeft. Als er geen verwarming of afkoeling aan het oppervlak plaats vindt zal de warmtebeeldcamera niets meten.

Wanneer wordt de infraroodtechniek methode gebruikt:

Lees meer over lekdetectie

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen