Ventilatieproblemen opsporen

De luchtvochtigheid in je huis kan door slechte ventilatie of ventilatiesystemen te hoog worden. Hierdoor krijg je last van schimmel op de muur of laat het behang los.

Hangt er een muffe lucht in de ruimte of heb je condens op de ramen? Allemaal symptomen van een ventilatieprobleem. En dus geen vochtprobleem, want dan spreken we over doorslaand vocht en optrekkend vocht.

Ventilatieproblemen oplossen

Een te hoge luchtvochtigheid in huis is over het algemeen snel te verminderen door te zorgen voor een goede ventilatie in huis. Huizen zijn vandaag de dag volledig geïsoleerd maar aan voldoende ventilatie wordt niet altijd gedacht. Zorg ook in natte ruimtes voor voldoende ventilatie. Maar het huis gelijkmatig verwarmen is ook van belang.

Het volledig uitzetten van de CV bij het verlaten van je huis zorgt wel voor een lagere energierekening, maar komt je wooncomfort niet ten goede. Gelijkmatige verwarming zorgt voor een constantere luchtvochtigheid in huis.

In overleg kunnen wij deze lekkage (vervolg- ) schades ook herstellen. Na afloop sturen we altijd een uitgebreid lekkageschade rapport.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage