Stank in huis opsporen

Stank in huis opsporen

Neem contact op

Ervaar je continue stank in huis? Dan is de kans groot dat je last hebt van een rioollekkage.

Doordat er water uit het riool lekt, bijvoorbeeld in de kruipruimte, kan dit flink gaan stinken. Vaak gaan de stankproblemen gepaard met vliegjes.

Neem direct contact op om een afspraak te maken. Wij komen graag bij je langs voor het oplossen van de stankproblemen. Of dit nu wel of niet een rioollekkage betreft.

Stank in huis opsporen: zó doen wij dat

Door onze jarenlange ervaring in lekdetectie weten we precies hoe we de kern van het stankprobleem kunnen achterhalen. Voor het opsporen van stank in huis gebruiken we de rooktest als lekdetectietechniek.

Rooktest voor het opsporen van stank in huis

We leggen je graag uit hoe een rooktest in z’n werk gaat.

Om een rooktest uit te voeren, zetten we een rookgenerator in. Hiermee kunnen we precies achterhalen waar de kern het probleem zich bevindt.

We zetten de leiding met rook onder druk, met als gevolg dat de rook de weg van de minste weerstand kiest. Ofwel: daar waar de lekkage zich bevindt zal de rook zich openbaren. In combinatie met onze rioolcamera kunnen we zo de bron van de stank achterhalen.

Belang van snel handelen bij stankproblemen

Wacht niet langer met het oplossen van uw stankprobleem. Niet alleen om de stank zo snel mogelijk te verhelpen, maar ook om extra schade te voorkomen. Zeker in het geval van een lekkage, moet deze spoedig gerepareerd worden. Anders kun je vochtschade in de rest van je huis krijgen.

Wacht dus niet langer: neem contact op.

Rioollucht in huis

Een rioollucht in huis zorgt voor een onhygiënisch gevoel. Maar dat is nog niet het grootste probleem.

Rioollucht bevat verschillende gassen die slecht zijn voor de gezondheid, zoals methaan en waterstofsulfide. Voorkom dat je last krijgt van onderstaande klachten. Bel Lekkageservice voor het maken van een afspraak, zodat wij de stank in huis kunnen oplossen.

Mogelijke klachten door methaan in huis

Bij een blootstelling aan methaangassen kun je last krijgen van de volgende klachten:

  • Kortademigheid
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Flauwvallen
  • Bewusteloosheid

Mogelijke klachten door waterstofsulfide in huis

Waterstofsulfide in huis is nog schadelijker dan methaan. Er zitten giftige stoffen in, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

Mogelijke klachten zijn:

  • Irritatie aan de ogen
  • Longembolie
  • Bewusteloosheid
  • Versnelde ademhaling

Zure lucht in huis

Heb je last van een zure geur in huis? Dan zijn er drie mogelijke oorzaken:

Zure lucht door ongedierte in huis

Muizen en ander ongedierte laten overal urine achter. Dit kan een zure lucht in de woning veroorzaken.

Merk je de zure lucht met name op bepaalde plekken in huis? Zoals achter kasten, op zolder, of op andere donkere plekken? Bekijk dan of je ergens muizenkeutels kunt vinden. Bij een zure, indringende lucht in huis is de kans groot dat dit door ongedierte veroorzaakt wordt.

Je kunt de vuile plekken zelf schoonmaken en muizenvallen of vergif inzetten om de muizen te verjagen. Een ongediertebestrijder kan je hierbij helpen.

Zure lucht door verstopte leiding(en)

Ook verstopt leidingwerk kan een zure lucht veroorzaken. Om zelf te bepalen of dit het geval is, kun je testen of de zure lucht vooral ontstaat in de badkamer, het toilet of de cv-ketel.

Een zure lucht op deze plaatsen kan vrijwel geen andere oorzaak hebben dan een verstopte leiding.

Zure lucht door rottend eten

Een zure lucht kan ook ontstaan wanneer je ergens etensresten laat liggen. Dit komt vooral voor wanneer er kinderen in huis wonen. Kinderen willen nogal eens eten verstoppen, of vergeten hun eten op te ruimen.

De rottende geur van eten kan als zuur worden ervaren. Als je geen last hebt van ongedierte of een verstopte leiding, is de kans groot dat er ergens nog etensresten liggen. Doorzoek dus je woning, met name op plaatsen waar kinderen komen. Zodra de ‘plaats delict’ is schoongemaakt, verdwijnt de zure guur vanzelf.

Chemische lucht in huis

Een chemische lucht in huis komt meestal door materialen en producten, vloerbedekking, lijm, isolatiemateriaal, meubilair, etc. Deze producten kunnen bij opwarming, fabricagefouten of verkeerde dosering een chemische lucht in je huis laten ontstaan.

Het is lastig om een chemische lucht in huis zelf te achterhalen. Dit komt doordat er veel verschillende mogelijke oorzaken zijn. Schakel dus een professional in als je er niet uit komt. Wij hebben met onze jarenlange ervaring sneller een oorzaak gevonden.

Wij lossen je stankproblemen op

Nadat wij de oorzaak van de stank in huis hebben gevonden, gaan we direct over tot het oplossen van je stankprobleem. We doen er alles aan om de stank zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

In het geval van een lekkage kunnen wij zowel de lekdetectie-als reparatie voor je uit handen nemen. Hierdoor hoef je niet met meerdere partijen samen te werken.

Zodra wij de lekkage gerepareerd hebben, delen we altijd een uitgebreid lekkageschade rapport.

Last van stankproblemen? Neem direct contact op!

Heb je last van stankproblemen en wil je dat deze razendsnel én voorgoed worden opgelost?

Wij zijn specialist in zowel het opsporen als het herstellen van lekkages. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op met Lekkageservice van Gerven.

Offerte aanvraag

 

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage