Lekdetectie

Een lekkage aan uw woning is op zijn zachtst gezegd vervelend. Het kan een dure aangelegenheid zijn om het lek op te lossen. In veel gevallen is het repareren van de lekkage aan een waterleiding of cv-leiding relatief goedkoop. Maar omdat installatieleidingen vaak zitten weggewerkt in constructies en muren zijn deze niet te repareren zonder schade. Hierdoor kan het vaak een hele zoektocht zijn om te achterhalen waar de lekkage zich bevindt. Dit ligt veelal aan wat voor probleem u heeft. Wanneer er sprake is van een lekkage is het prettig als dit snel en vakkundig wordt opgelost. Door de schade te beperken kunt u snel weer gebruik maken van de ruimte. Lekdetectie is zodoende de oplossing.

Lekdetectie zonder hak en breekschade

Om te voorkomen dat u veel hak en breekschade krijgt zijn er geavanceerde technieken in de markt. Deze technieken maken het voor een meettechnicus mogelijk een lekkage zonder onnodig hak en breekwerk te lokaliseren. Lekdetectie is een moderne methode die gebruik maakt van een infrarood warmtecamera. Zo kan het lek precies worden opgespoord. Voordat we deze technieken hadden was men overgeleverd aan een hak en breek zoektocht. Als men pech had door heel de woning.
Toch blijft de ervaring van de monteur doorslaggevend. Succesvol zijn in het lokaliseren van een lekkage wordt niet bepaald door de meetapparatuur, maar door de ervaring van de specialist. Hij moet goed overweg kunnen met de apparatuur en een duidelijk plan kunnen maken. Lekkageservice heeft hiermee jarenlange ervaring.

Bespaar kosten door middel van lekdetectie

Een succesvolle lekdetectie bespaard veel kosten. Na de lekdetectie dient er een plan van aanpak gemaakt te worden die zo min mogelijk schade veroorzaakt. Wij houden altijd voor ogen dat een lekdetectie dit doel moet dienen. Het moet natuurlijk een meerwaarde geven. Wanneer het duidelijk is waar de lekkage veroorzaakt wordt, gaat Lekkageservice doelgericht aan de slag. Het lek moet met zo min mogelijk (vervolg-) schade worden verholpen. Lekkageservice werkt praktisch, omdat gevonden lekkages ook echt bij ons worden opgelost. Niet alleen het lek wordt gemaakt. In overleg met u en eventueel de verzekeraar kunnen we de bijkomende schade repareren. Dit bespoedigt het proces, u hoeft niet te wachten op een andere reparateur voor de herstelwerkzaamheden. Voor meer informatie over de prijs van lekdetectie, neem gerust contact met ons op.