Cv-ketel lekkage opsporen

Cv-ketel lekkage opsporen

Neem contact op

Wat te doen bij een Cv-lekkage?

Een Cv-lekkage kan de veroorzaker zijn van een veelheid aan klachten en waterschades. De oorzaak van een Cv-lekkage kan bijvoorbeeld liggen aan verkeerde montage of aan de ‘werking’ van een woning. Een Cv-lekkage komt vaak aan het licht door vochtplekken in muren en vloeren. Ook kan het opgemerkt worden wanneer de Cv-ketel regelmatig moet worden bijgevuld.

Wanneer dit het geval is, is het verstandig een professional in te schakelen. Lekkageservice van Gerven staat in dit geval voor u klaar.

Cv-ketel lekkage opsporen

Het opsporen van een Cv-lekkage kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de situatie bepalen we welke opsporingsmethode de beste kans op snel resultaat geeft. Allereerst moeten de leidingen in kaart worden gebracht. Ook is het belangrijk door middel van een compressor het resterende water uit het systeem te verwijderen.

Een Cv-lekkage opsporen kan bijvoorbeeld door een ultrasoon meting. Bij deze techniek wordt het geluid van de leidingen gemeten. Een grote lekkage heeft een lagere toon en een kleine lekkage en hoge toon. Om deze tonen te horen heb je professionele apparatuur nodig. Door de jarenlange ervaring van onze ervaren specialisten zetten zij de juiste aparatuur in om uw lekkage te traceren.

Lekkage vloerverwarming

Ook lekkage aan uw vloerverwarming kunnen wij voor u opsporen, bijvoorbeeld middels thermografisch onderzoek of traceergas.
In sommige gevallen is nader onderzoek nodig. Dan dienen de groepen van de vloerverwarming separaat te worden afgeperst om zo te bepalen in welke groep de lekkage zich bevindt.
Deze afperswerkzaamheden zitten niet inbegrepen in een lekdetectie onderzoek. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld uw loodgieter inschakelen of een aanvullende afspraak met ons inplannen. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Het per groep afpersen van de vloerverwarming kost in de regel een halve dag tot een hele dag werk, afhankelijk van de grootte van het systeem.

Lees meer op onze pagina lekdetectie

Offerte aanvraag lekdetectie

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring