Vochtmeting

Vochtmeting

Neem contact op

Zijn de ramen van je woning regelmatig beslagen? Of heb je last van schimmelplekken op de muren? Grote kans dat er te veel vocht in de woning is. Een hoog vochtgehalte is niet alleen schadelijk voor de bouwconstructie, maar ook voor je gezondheid. Met de vakkundige vochtmeting van Lekkageservice van Gerven krijg je inzicht in het vochtgehalte in huis en in de oorzaken, zodat je problemen direct kunt aanpakken. Neem gerust contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden.

Wat is een vochtmeting?

Heb je het idee dat er vochtproblemen zijn in huis? Heb je waterschade gehad of wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Denk dan eens aan een professionele vochtmeting in huis. Bij een vochtmeting meten specialisten met professionele apparatuur de hoeveelheid vocht in de muur, vloer en in andere materialen. Daarnaast kan bij een vochtmeting de algehele luchtvochtigheid in de woning worden gemeten. De uitslag geeft inzicht in eventuele problemen, zoals lekkages en gebreken.

Waarom vocht in huis meten?

Vocht is een vervelende indringer in huis. Te veel vocht kan problemen veroorzaken aan de constructie van het huis en aan de gezondheid van bewoners. Het is daarom belangrijk om het vochtgehalte in de woning regelmatig te controleren. Vocht is namelijk niet alleen een gevolg van slechte ventilatie. Ook grotere problemen, zoals optrekkend vocht of een lekkage, kunnen de oorzaak zijn. Door op tijd een vochtmeting uit te voeren, kan gevolgschade beperkt worden.

Vochtmeting bij nieuwbouw

Daarnaast raden we een vochtmeting aan bij de oplevering van nieuwbouw. Tijdens de oplevering kan er nog te veel bouwvocht in de muren, de vloeren en het plafond zitten. Het is verstandig om het vochtgehalte in kaart te brengen, voordat schilders, stukadoors of vloerenleggers aan de slag gaan.

Hoe werkt een vochtmeting?

Bij een professionele vochtmeting van Lekkageservice van Gerven meten onze specialisten het vochtgehalte in de woning met een vochtmeter. Deze vochtmeter meet de hoeveelheid vocht die door een bepaald materiaal is geabsorbeerd. Afhankelijk van het meetinstrument dat bij de vochtmeting gebruikt wordt, worden de waarden uitgedrukt in digits (referentiewaarden) of percentages.

Welke verschillende meetinstrumenten zijn er voor het meten van vocht?

De meest gebruikte methodes om vocht te meten, zijn:

  • DiĆ«lektrische weerstandsvochtmeting: een niet-destructieve methode die vaak gebruikt wordt bij schadeherstel, om bijvoorbeeld lekkages in vloeren en muren te achterhalen.
  • Elektrische weerstand-vochtmeting: ook deze methode wordt vaak gebruikt bij schadeherstel. Het vocht in de diepere bouwlagen kan gemeten worden, door gaten in het oppervlak te boren.
  • CM-methode: CM staat voor Carbid Meting. Hierbij wordt de gasdruk gemeten die ontstaat nadat het vocht in de muur of vloer reageert met het carbid in de vochtmeter. De CM-meting is de meest betrouwbare meting.

Hoeveel vocht mag er in de muren zitten?

Heb je zelf een vochtmeter in huis en wil je weten hoeveel vocht er in de muren mag zitten? Het ideale vochtpercentage in een woning is tussen de 5 en 12 procent. Ligt het percentage veel hoger, dan heb je waarschijnlijk een vochtprobleem. Houd er wel rekening mee dat zowel het plaatsen van de vochtmeter als het aflezen van de meter veel precisie vergt. We raden daarom altijd aan om een professional in te schakelen voor een betrouwbare vochtmeting.

Professionele vochtmeting uitvoeren? Neem contact op

Vermoed jij vochtproblemen in huis en wil je een professionele vochtmeting laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten komen graag bij je langs om op een vakkundige manier het vochtgehalte in de woning op te meten. We weten precies hoe we te werk moeten gaan; we gebruiken de juiste methode en kunnen door onze jarenlange ervaring de juiste conclusies trekken. Zijn de waarden te hoog en is er sprake van een lekkage? Ook dan kun je bij ons terecht. Door middel van geavanceerde technieken sporen we het lek op en kunnen we je helpen bij schadeherstel. Wel zo geruststellend.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring