Lekkage dakraam

Een dakraam dat lekt is ontzettend vervelend. Het is namelijk niet alleen irritant, maar het zorgt ook voor overlast en schade. Daarom is het belangrijk om een lekkage aan je dakraam snel te detecteren en op te lossen. Zo kun je de schade beperken.

Op deze pagina lees je hoe je lekkage boven of rondom je dakraam oplost. Heb je last lekkage op een andere plek in huis, maar weet je niet waar het vandaan komt? Lees hier hoe je lekkage in huis opspoort.

Hoe ontstaat een lekkage rondom een dakraam?

Een lekkage rondom je dakraam bijvoorbeeld op zolder kan op verschillende manieren ontstaan:

  • Slechte montage

Is het dakraam pas geleden geplaatst en heb je nu al last van lekkage? Dan is de kans groot dat het raam niet goed gemonteerd is. Check of alles goed vast zit of laat het bedrijf dat het raam geplaatst heeft ernaar kijken.

  • Beschadiging van buitenaf

In ons land komt er regelmatig een flinke regen, wind- of stormbui langs. Hierdoor kan het gebeuren dat takken of andere dingen tegen het dakraam aanwaaien. En dat deze het dak van de buitenkant beschadigen.

  • Normale slijtage

Een dakraam heeft dagelijks te maken met diverse weerelementen: zon, regen, kou en warmte. Dit zorgt ervoor dat het raam steeds uitzet en weer krimpt. Hierdoor kan je dakraam gaan lekken bij harde regen. Ook kan het zijn dat de rubbers op een gegeven moment uitdrogen. Is dat het geval, dan kan simpelweg de rubbers vervangen het probleem al oplossen.

  • Dakraam lekt door sneeuw

Ten slotte kan een lekkage aan je dakraam ook door sneeuw ontstaan, bijvoorbeeld door stuifsneeuw. Zodra de stuifsneeuw die rondom je dakraam terecht is gekomen gaat dooien, ontstaat er condens. Zit de sneeuw in een bepaald hoekje van het raam, dan kan dit voor lekkage zorgen.

Lekkage dakraam opsporen

Lekkage bij een (VELUX) dakraam kan op verschillende punten ontstaan. Meestal is dit in het raamkozijn, bij de rubbers en afdichtstrips, en rond de dakpannen. Echter is een lekkage vaak lastig te ontdekken als je niet weet waar je op moet letten.

Heb je last van lekkage aan je dakraam? Dan adviseren wij om een professionele partij in te schakelen, zoals Lekkageservice van Gerven. Wij voeren dan een onderzoek uit om de lekkage op te sporen. Wij gebruiken hiervoor geavanceerde opsporingstechnieken, zonder hak- en breekwerk.

Lekkage dakraam voorkomen

Nog beter dan lekkage aan je dakraam verhelpen, is om het te voorkomen. Een aantal tips om de kans op lekkage te verkleinen:

  • Check regelmatig of het rubber van je dakraam nog in orde is. Is het rubber poreus geworden? Vervang dan de rubbers;
  • Controleer of er gebroken dakpannen rondom het raam liggen. Is dit het geval? Vervang de gebroken pannen dan;
  • Zorg dat je dakraam schoon blijft. Verwijder vuil, mos en takken;
  • Zet het raam dagelijks even open. Zo voorkom je condensvorming.

Lees verder op onze pagina bouwkundig onderzoek

Heb je last van een lekkend dakraam? Lekkageservice van Gerven komt graag naar je toe om het probleem voor je op te sporen.

Neem contact met ons op via 040-2928170 of info@lekkageservice.nl. Of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvraag bouwkundig onderzoek

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen