Help, mijn afvoer lekt?!

Help, mijn afvoer lekt?!

Neem contact op

Komt u ineens water tegen op een plek waar dat niet hoort? Of maakt u zich zorgen om een grote vochtige plek op de badkamermuur of op het plafond in uw keuken? Ruikt u op zolder een rare geur en vermoedt u dat de afvoer van de cv-ketel lekt? Wat uw specifieke klacht ook is, de kans is groot dat u dit leest omdat u last heeft van een afvoer die lekt.

Een lekkende afvoer is niet alleen vervelend, maar een lekkage in huis kan ook leiden tot grote schade. Vochtige plekken op muren of een plafond kunnen ertoe leiden dat behang afbladdert of stucwerk wordt beschadigd. Wat begint als een afvoer in uw keuken die lekt, kan al snel uitgroeien tot een groter probleem. Een in het begin kleine kwestie eindigt dan in een grote kostenpost. Vervelend voor uw portemonnee en dus vervelend voor u.

Lekkageschade is vaak te voorkomen. Heeft u het vermoeden dat uw afvoer lekt? Dan kunt u deze problemen voor zijn. Laat het lek tijdig verhelpen. Onze specialisten kunnen dan vaak snel en eenvoudig de lekkende afvoer repareren. Zo bespaart u tijd, geld en moeite.

Graag een afspraak maken? Bel dan naar 040 29 28 170.

Een specialist inhuren als uw afvoer lekt

Lekdetectie en -reparatie kunnen dus het beste tijdig aangepakt worden. Het is dan ook van belang dat detectie en reparatie goed uitgevoerd worden. Denkt u dat de afvoer van een wasmachine lekt? Of vermoedt u dat de afvoer van een wasbak lekt? Zelf proberen om het probleem op te lossen kan, maar het inschakelen van een professional scheelt tijd en moeite. En u weet meteen dat het goed wordt geregeld.

Lekkageservice van Gerven levert gespecialiseerde en gedetailleerde lekdetectie. Wij kunnen wanneer u dit wenst ook het schadeherstel voor u uitvoeren.
Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers voor verdere uitleg omtrentĀ schadeherstel. Wij vinden het lek in uw afvoer en zorgen voor een oplossing met zo min mogelijk (neven)schade.

Onze geavanceerde detectiemethodes

Of nu de afvoer van de gootsteen lekt, of dat er mogelijk sprake is van vrijkomend rookgas van een lekkende cv-ketel: wij detecteren en repareren allerlei vormen van lekkage. Geen klus is voor ons te groot.

Hoe wij dit aanpakken? Lekkageservice van Gerven gebruikt geavanceerde detectiemethodes om de plek en de oorzaak van een lekkage zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen. Met een goede voorbereiding en een zorgvuldige uitvoering van detectiewerkzaamheden is een ruwe aanpak onnodig. Voorkom bruut hakken en breken in een muur of plafond om een hardnekkige lekkage op te sporen en bespaar zo op reparatiekosten.

Een aantal van onze grondige en nauwkeurige opsporingstechnieken voor een afvoer die lekt zijn endoscopie, infraroodtechniek en ultrasoonmeting.

Een endoscopie

De meest gebruikte en meest bekende techniek voor het opsporen van een lekkage is een endoscopie. Dit instrument is een flexibele en heel smalle buis van maximaal 2 meter lang, met een goede lichtopbrengst en aan het uiteinde een camera. Deze kan zelfs door de smalste leiding (bijvoorbeeld eentje met een diameter van 8 millimeter) om het lek te vinden.

Infraroodtechniek

Infraroodtechniek wordt ook wel de warmtebeeldcamera genoemd, een term die al wat beter uitlegt wat er gebeurt. Verschillende materialen hebben verschillende geleidingsweerstanden en dus ook verschillende temperaturen. Een warmtebeeldcamera maakt een live-opname van de temperaturen van de materialen in een bepaalde ruimte. Zie het als een video van een ruimte, muur of andere plek, waarbij alle materialen in kleuren zijn gecodeerd op basis van hun temperatuur. Zien we een afwijking in temperatuur ergens in de afvoer? Dan hebben we ons lek gevonden.

Ultrasoonmeting

Een lekkage zorgt niet alleen voor een afwijking in de temperatuur, maar maakt ook geluid als de leiding onder druk staat. Dit geluid is echter niet altijd hoorbaar voor de mens. Een ultrasoonmeter kan dit wel: de meter zendt zelf ultrasone trillingen uit om deze vervolgens weer op te vangen. Zo wordt heel nauwkeurig de plek van de lekkage bepaald.

Een one-stop-shop voor lekdetectie en reparatie

Is het voor de reparatie nodig geweest om uw muur of plafond te openen? Bijvoorbeeld omdat de wc-afvoer lekt? Ook nevenschade lossen we graag voor u op.

Vermoedt u dat uw afvoer lekt? Maak dan nu een afspraak via het contactformulier of bel 040 29 28 170. Wij komen graag bij u langs.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen