Technieken voor lekdetectie

Technieken voor lekdetectie

Direct contact

Geavanceerde detectie technieken voor het opsporen van lekkages

Bij het opsporen van lekkages hanteert Lekkageservice van Gerven verschillende technieken. Want wij weten dat elke lekkage vraagt om een andere methode. Doel van het toepassen van de verschillende lekdetectie technieken is het herstellen van jouw lekkage zonder hakken of breken. Zo brengt Lekkageservice van Gerven rust en gemak. Elke techniek heeft weer andere voordelen en toepassingsmogelijkheden. Zo meten sommige technieken het verschil in temperatuur, zoals de infraroodtechniek. Hierbij wordt met een warmtebeeldcamera de lekkage opgespoord aan bijvoorbeeld waterleidingen, centrale verwarming, vloerverwarming en daken.

Voorbeelden van technieken voor lekdetectie

Een veel gebruikte techniek om jouw lek op te sporen is een detectie met ultrasoon metingen. Bij deze techniek worden lekkagegeluiden in een constructie van een gebouw, maar ook diep onder de grond gemeten. Ultrasoonmetingen kunnen ook gebruikt worden om tochtproblemen te detecteren.

Voor het inspecteren van rioleringen of holle ruimtes maken we bij Lekkageservice van Gerven gebruik van endoscopen. Deze kunnen problemen detecteren aan de onderzijde van douchebakken en baden en andere holle ruimtes. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor lekkages in vochtige ruimtes.

Bij diverse lekdetectie technieken wordt gebruik gemaakt van een medium om het lek op te sporen. Zo staat bij traceergas detectie het medium traceergas centraal. Bij de rooktest methode wordt juist rook als medium ingezet en bij de kleurstof test wordt gekozen voor kleurstoffen in vloeibare of poedervorm. Met een vochtmeting wordt het vochtgehalte in huis bepaald. Elke detectietechniek heeft weer andere voordelen en mogelijkheden. Bij Lekkageservice van Gerven hebben we veel expertise en professionele apparatuur tot onze beschikking, waardoor we voor elke lekkage de juiste partner zijn.

Wij zijn in geheel Nederland werkzaam en zijn daarom altijd snel ter plaatse om een lekkage op te sporen met één van onze technieken. Bekijk een greep van de locaties van waar wij lekdetectie in Nederland verzorgen.

Wil je meer informatie over de prijs van lekdetectie? Neem dan gerust contact met ons op.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen