Plafond herstellen na waterschade

Wanneer u te maken heeft met een waterschade ten gevolge van een lekkage in het plafond, dan heeft u waarschijnlijk zichtbare schade aan het plafond opgelopen. Vochtplekken uiten zich in de meeste gevallen door bruine vlekken en oneffenheden op het oppervlak. Wanneer het plafond gestukt of gespoten is, is de kans groot dat deze laag op plekken los gebladerd is. Dit ontsiert de ruimte aanzienlijk en het is daarom raadzaam om het plafond te herstellen na waterschade.

Voordat je het plafond gaat herstellen​

Voordat u gaat nadenken over het plafond herstellen na waterschade, dient u eerst het lek op te sporen en te repareren. Het heeft immers geen zin om de schade aan te pakken terwijl de bron nog actief is. Echter niet elk lek is even makkelijk te vinden. Zo kan de oorzaak vanuit het dak komen door bijvoorbeeld een missende dakpan, maar ook vanuit de leidingen in het plafond. In dat laatste geval kan het lek niet opgespoord worden met het blote oog. Door middel van goede lekdetectie kan de oorzaak en locatie van een lek bepaald worden, waarna de reparatie plaats kan vinden.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor u kunnen betekenen.

Plafond herstellen na waterschade: wat te doen?​

Zodra het lek opgespoord en gerepareerd is kan de schade hersteld worden. In sommige gevallen, zoals bij een lekkage aan een leiding in de constructie van de woning, zal er wat sloopwerk aan te pas komen. Bij zulke lekkages zijn de reparaties niet altijd zelf uit te voeren. Echter bij een lekkage die makkelijk verholpen kan worden zonder breekschade, zoals door het terugzetten van een losgewaaide dakpan, is de waterschade makkelijker te herstellen.

Een eerste stap in dit proces is geduld. U moet eerst wachten tot het lek volledig droog is. Zodra dit het geval is kunt u de aangedane plek en het plafond er omheen voorzichtig afborstelen met warm water en eventueel wat ontvetter. Voordat u kunt beginnen met verven, moeten eerst alle oneffenheden weggewerkt worden. Gaten dienen opgevuld te worden en maak alle ruwe of oneven plekjes mooi glad.

Hierna kunt u gaan verven. Zorg allereerst dat de ruimte goed geventileerd is om de schadelijke dampen van de verf af te voeren. Plak de grond en andere omliggende dingen af en draag een veiligheidsbril (je gaat namelijk iets verven wat zich boven je bevindt en je wilt geen spetters in uw ogen krijgen). Wanneer u ook een veilige trap hebt ben u er helemaal klaar voor. Gebruik isolerende voorstrijk op de bruine vlekken om ervoor te zorgen dat de vlekken niet door de verf heen schijnen. Zodra de laatste verflaag er op zit bent u klaar met het plafond herstellen na waterschade.

Hulp door Lekkageservice van Gerven

Lekkageservice van Gerven kan voor u het lek opsporen door middel van een lekdetectie (als de oorzaak van de lekkage IN uw woning aanwezig is, bijvoorbeeld vanuit uw badkamer) of door middel van een bouwkundig onderzoek (wanneer de lekkage van buiten de woning binnentreedt, bijvoorbeeld een lekkage vanaf het dak). Afhankelijk van de oorzaak kunnen wij ook het schadeherstel voor u uitvoeren. Alles omtrent schadeherstel kunt u lezen op onze pagina schadeherstel.

Neem contact met ons op via 040-2928170 of vraag direct een offerte aan via onze website.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage