Lekkage opsporen in beton

Een probleem zoals een lekkage komt nooit gelegen. En als klap op de vuurpijl brengt zo’n lek ook nog veel andere ellende met zich mee, zoals bijvoorbeeld waterschade. Het vervelende aan lekkages is dat ze overal voor kunnen komen, in de kelder, woonkamer, badkamer of zelfs in een zwembad. Ook lekkages aan cv of leidingen behoren tot de mogelijkheden. Ze zitten niet altijd oppervlakkig en kunnen diep in de constructie verborgen zitten. Een lekkage opsporen in beton is bijvoorbeeld een klus die niet zomaar met het blote oog gedaan kan worden. De oorzaak zit diep in het beton verbogen en om het lek te kunnen lokaliseren hier moet de juiste apparatuur voor gebruikt worden.

Lekdetectie in beton

Een lekkage opsporen in beton lijkt een moeilijke klus. Veel mensen worden een beetje moedeloos van het vooruitzicht dat ze beton moeten gaan open breken en hopen maar dat ze op de plek van de lekkage belanden. Het is ook niet zomaar iets – beton open breken. Daarnaast zijn de meeste leidingen ook behoorlijk lang, dus het is altijd lastig om de goede plek open te slopen. Met de juiste geavanceerde apparatuur kan gericht een lekkage opspoord worden in beton, hoe goed deze ook verstopt zit in de constructie. Door middel van uitsluiting- en verkleiningstechnieken kan worden vastgesteld in welke leiding de lekkage kan zitten. Vervolgens kunnen, afhankelijk van de situatie, aanvullende technieken worden toegepast om de specifieke plek van het lek te vinden. Op die manier is de sloopschade minimaal, omdat alleen gehakt hoeft te worden op de precieze plek waar de lekkage zit.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Lekkage opsporen in beton door een professional

De voordelen van het uitbesteden van deze lastige taak spreken voor zich:

  • Specifieke lokalisering van de lekkage, zonder sloopwerk
  • Professionele reparatie met minimaal sloopwerk
  • Je hebt zelf geen zorgen over de werkzaamheden

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij een lekkage opsporen in beton? Je kunt de diensten van Lekkageservice.nl altijd inschakelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage