Lekkage in huis? Wij sporen 'm op!

Lekkage in huis? Wij sporen 'm op!

Help mij een lekkage vinden

Lekkage inspectie

Een lekkage in een woning kan nare gevolgen hebben. Helaas heb je vaak pas door dat er een lekkage is, als er al schade is aangebracht aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan vlekken op muren, druppelende beschadigde plafonds of schimmelplekken. Als lekkage detectie bedrijf sporen wij de lekkage op en helpen we je er zo snel mogelijk vanaf.

De beste oplossing bij lekkages is vrij simpel, namelijk: lekdetectie. Vroeger werd een deel van de woning opgebroken, gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe technieken. We hebben nu hulpmiddelen, zoals een endoscopie: een camera-inspectie om lekkage op te sporen. Zo’n camera is het meest gebruikte apparaat in de lekdetectie, waarbij we met camera’s kijken op plekken waar je normaal niet zomaar bij komt.

Lekkage inspectie op welke plekken?

De meeste lekkages vinden plaats in de badkamer. Denk hierbij aan douches, badkuipen, ingebouwde toiletreservoirs, holle ruimtes en leidingkokers. De badkamer is een ‘natte’ ruimte, maar gelukkig is het ook een ruimte waar we vaak zonder hak- en breekwerk het lekkage onderzoek afnemen.

Een lekkage in huis kan ook op andere plekken zitten. Op andere locaties in huis is er net zoveel haast bij geboden, dus heb je een vermoeden van een lekkage? Kom dan direct in actie. We bespreken de meest voorkomende locaties (op de badkamer na), zodat je weet waar je aan kan denken:

1. Lekkage aan het dak

Wat de oorzaak ook is: slijtage, een montagefout of stormschade, je wil dit snel verhelpen om de gevolgschade zoveel mogelijk in te perken. Wij hebben ervaring met inspecties op schuine daken, platte daken en dakkapellen.

2. In het riool of rondom een toilet

Bij riolering- of toiletlekkages begin je het meestal wel te ruiken. Dit is niet alleen onprettig, het kan ook gezondheidsschade opleveren. Reden genoeg om snel om een lekkage inspectie in te plannen.

3. Muren en wanden

Het gaat bij muren en wanden niet zo zeer om een lekkage in een muur of wand, maar eerder om een lekkage die elders in het huis zit en het water wat zich verspreidt door het huis. Met onze lekkage inspectie camera’s sporen we de locatie van de lekkage op, zonder dat het hele huis opengebroken hoeft te worden. We adviseren daarom om niet zelf te beginnen aan het openbreken van je huis, maar het over te laten aan professionals met de lekkage inspectie camera’s.

4. Andere vochtproblemen

Na de lekkage inspectie, adviseren wij aan de hand van het type lekkage over de vervolgstappen. Is er een lekkage ontstaan door een bouwkundige fout? Dan adviseren wij om een bouwkundig onderzoek in te starten.

Wij helpen met iedere lekkage, maar ook met soortgelijke problemen. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend grondwater, tochtproblemen en isolatieproblemen.

Lekkage opsporen en repareren

Na het opsporen van de lekkages adviseren we over de volgende te ondernemen stappen. Wij repareren de lekkages zelf niet, maar sporen het lek op. Afhankelijk van het type lek raden wij aan om contact op te nemen met een loodgieter, vochtbestrijder of dakwerker om het lek te repareren. Neem gerust contact met ons op, we verwijzen je graag door naar de juiste partij.

Mocht er bij het detecteren van een lek schade zijn gemaakt door Lekkageservice, zorgen we altijd voor schadeherstel. Zo sporen we het lek op met hoge precisie en laten we de woning altijd netjes achter.

Vermoed je een lekkage in huis? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. En we plannen een lekkage inspectie in!

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage