Lekkage in huis? Wij sporen 'm op!

Lekkage in huis? Wij sporen 'm op!

Help mij een lekkage vinden

Lekkage inspectie

Een lekkage in een woning kan nare gevolgen hebben. Helaas heb je vaak pas door dat er een lekkage is, als er al schade is aangebracht aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan vlekken op muren, druppelende beschadigde plafonds of schimmelplekken. Als lekkage detectie bedrijf sporen wij de lekkage op en helpen we je er zo snel mogelijk vanaf.

De beste oplossing bij lekkages is vrij simpel, namelijk: lekdetectie. Vroeger werd een deel van de woning opgebroken, gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe technieken. We hebben nu hulpmiddelen, zoals een endoscopie: een camera-inspectie om lekkage op te sporen. Zo’n camera is het meest gebruikte apparaat in de lekdetectie, waarbij we met camera’s kijken op plekken waar je normaal niet zomaar bij komt.

Lekkage inspectie op welke plekken?

De meeste lekkages vinden plaats in de badkamer. Denk hierbij aan douches, badkuipen, ingebouwde toiletreservoirs, holle ruimtes en leidingkokers. De badkamer is een ‘natte’ ruimte, maar gelukkig is het ook een ruimte waar we vaak zonder hak- en breekwerk het lekkage onderzoek afnemen.

Een lekkage in huis kan ook op andere plekken zitten. Op andere locaties in huis is er net zoveel haast bij geboden, dus heb je een vermoeden van een lekkage? Kom dan direct in actie. We bespreken de meest voorkomende locaties (op de badkamer na), zodat je weet waar je aan kan denken:

1. Lekkage aan het dak

Een daklekkage kan een hardnekkig probleem zijn. Het is voor particulieren vaak lastig om te achterhalen waar de lekkage precies vandaan komt en wat de oorzaak is. Er zijn namelijk veel verschillende oorzaken van daklekkages.

Meestal is dit afhankelijk van het type dak dat je hebt. Bij een plat dak heb je andere zwakke plekken dan bij een schuin dak of een dakkapel. Dit maakt het achterhalen van het probleem voor veel mensen een lange zoektocht. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de onderstaande pagina’s:

Ook kunt u bij ons terecht wanneer u last heeft van bijvoorbeeld een kelderlekkage, schimmelproblemen, kozijnlekkage, lekkage aan een lichtstraat, gevellekkage.
Lees hiervoor verder op onze pagina bouwkundig onderzoek

2. In het riool of rondom een toilet

Bij riolering- of toiletlekkages begin je het meestal wel te ruiken. Dit is niet alleen onprettig, het kan ook gezondheidsschade opleveren. Reden genoeg om snel om een lekkage inspectie in te plannen.

3. Muren en wanden

Het gaat bij muren en wanden niet zo zeer om een lekkage in een muur of wand, maar eerder om een lekkage die elders in het huis zit en het water wat zich verspreidt door het huis. Met onze lekkage inspectie camera’s sporen we de locatie van de lekkage op, zonder dat het hele huis opengebroken hoeft te worden. We adviseren daarom om niet zelf te beginnen aan het openbreken van je huis, maar het over te laten aan professionals met de lekkage inspectie camera’s.

4. Andere vochtproblemen

Na de lekkage inspectie, adviseren wij aan de hand van het type lekkage over de vervolgstappen. Is er een lekkage ontstaan door een bouwkundige fout? Dan adviseren wij om een bouwkundig onderzoek in te zetten.

Wij helpen met iedere lekkage, maar ook met soortgelijke problemen. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend grondwater, tochtproblemen en isolatieproblemen.

5. Lekkage aan uw zwembad

Heeft u last van een zwembadlekkage? Heeft u een foliebad, een polyesterbad of een bouwkundig zwembad in uw tuin? Wij voeren dit type onderzoek aan particuliere zwembaden uit. Lekdetectie voeren we uit met de beste zorg voor uw zwembad.

Onze expert op het gebied van zwembaden bepaalt ter plaatse welke instrumenten en technieken worden ingezet om de lekkage op te sporen.
Zo zijn wij in staat om de oorzaak aan te wijzen in bijvoorbeeld een lekkage in het leidingwerk, de skimmers, inspuiters, liner of de kuip, het bodemventiel, de folie etc.

Onderzoek aan uw zwembad kan het gehele jaar worden uitgevoerd:
In de periode van april tot en met september worden er duikwerkzaamheden uitgevoerd wanneer nodig,
In de periode oktober tot en met maart gaan wij niet in het zwembad, er worden geen duikwerkzaamheden uitgevoerd.
Onderzoeken worden alleen bij droog weer uitgevoerd in verwarmde zwembaden.

Wenst u meer uitleg? Kijk dan verder op onze pagina “lekdetectie voor zwembaden

Werkwijze

Heeft u een lekkage? Allereerst wordt bepaalt welk type onderzoek er dient te worden uitgevoerd. Heeft u een lekkage in uw woning (bijvoorbeeld een lekkage aan uw badkamer, leidinglekkage, CV lekkage, afvoerlekkage), een lekkage van buitenaf (bijvoorbeeld een daklekkage, schoorsteenlekkage, balkonlekkage, kozijnlekkage) of een lekdetectie aan uw zwembad. Wij sturen u op voorhand altijd een offerte toe, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten en wordt er uitleg gegeven over de tarieven en de tijdsduur van een onderzoek. Na uw schriftelijk akkoord op de offerte wordt er een afspraak met u ingepland wanneer het onderzoek kan worden uitgevoerd.
Tijdens een lekdetectie onderzoek worden er geen herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

We onderzoeken waar het lek precies vandaan komt en wat de oorzaak is. U ontvangt na afloop van het onderzoek een meetrapport. Hierin staat vermeldt welke technieken zijn gebruikt om de lekkage te traceren, de oorzaak van de lekkage en wordt er een hersteladvies afgegeven. Dit alles wordt verduidelijkt middels foto’s.

Wij zijn in geheel Nederland werkzaam, ook voor de kleine en grote verzekeringsmaatschappijen en zijn daarom altijd snel ter plaatse om een lekkage op te sporen.

Wij kunnen wanneer u dit wenst na uitvoering van het onderzoek ook het schadeherstel voor u uitvoeren.
Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers voor verdere uitleg omtrent schadeherstel.

Lekdetectie zonder hak-en breekschade. Dat scheelt een hoop rommel en ellende!

 

Lekkage? Neem direct contact op!

Heeft u een lekkage? Neem direct contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@lekkageservice.nl of telefonisch op 040-2928170 of vraag direct online uw offerte aan.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Offerte aanvragen