Vochtplekken in het plafond wegwerken

Vochtplekken in het plafond zijn ophopingen van vocht op of rondom het plafond. Je herkent ze aan het vlekkerige patroon dat op het plafond ontstaat. Soms is er ook schimmel te zien. Meestal ontstaan vochtplekken in het plafond door lekkage, doorslaand vocht of condensatievocht. In deze blog leest u hoe je vochtplekken in het plafond kunt behandelen.

Heeft u last van vochtplekken op de muur, in plaats van op het plafond? Hier leest u hoe u vochtplekken op de muur verhelpt.

Wat is de oorzaak van vochtplekken in het plafond

Vochtplekken in het plafond ontstaan vaak door lekkage. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een leiding in uw huis lekt. Maar het is ook mogelijk dat een daklekkage de oorzaak van de vochtplekken is.

Hoewel lekkage veel voorkomt, is dit niet de enige oorzaak van vochtplekken in het plafond. (Gele) vochtplekken in het plafond kunnen ook ontstaan door:

  • Doorslaand vocht: dit is vocht dat van buiten naar binnen trekt, bijvoorbeeld via deuren en kieren.
  • Condensatievocht: dit is vocht dat ontstaat door condens. Dit is het geval als vochtige en warme lucht in aanraking komt met een koud oppervlak. Bijvoorbeeld door koken of wassen.

Vochtplekken plafond

Hoe krijg je vochtplekken uit het plafond?

Vochtplekken in het plafond zijn de ideale broedplek voor schimmels. Voor het aanzicht is dit geen pretje, maar ze kunnen ook luchtwegproblemen veroorzaken. U kunt vochtplekken in het plafond dus maar beter zo snel mogelijk verwijderen.

U kunt dit op verschillende manieren doen. Uiteraard is schoonmaken en verwijderen de beste optie. Lukt dit niet? Overweeg dan om de vochtplekken op een andere manier te behandelen of te maskeren.

Vochtplekken plafond schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de vochtplekken duidelijk te krijgen. Dit kunt u het beste aan een professioneel lekkageservicebedrijf overlaten. Lekkageservice van Gerven helpt je hier graag bij.

Is het probleem verholpen? Verwijder de vochtplekken in het plafond dan schoon met een spons, water en ontvetter. Heeft u naast vochtplekken ook last van schimmelvorming? Verwijder dit dan met een spons en antischimmelmiddel.

Vochtplekken plafond behandelen

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, maar zijn de vochtplekken nog steeds zichtbaar? Kies dan voor een andere manier. Kies er bijvoorbeeld voor om de vochtplekken in je plafond te laten herstellen door Lekkageservice van Gerven. Alles over schadeherstel kunt u nalezen op pagina schadeherstel

Een andere optie om vochtplekken in het plafond weg te werken, is door ze over te schilderen met verf. Maak de vochtplekken eerst goed schoon en wacht tot het plafond volledig droog is. Vervolgens kun je een laag verf over de vlekken aanbrengen. Doe dit bij voorkeur over het hele plafond, zodat de kleur mooi egaal is.

Meer weten?

Na het lezen van deze blog weet u hoe u vochtplekken in het plafond kunt wegwerken. Heeft u hier vragen over? Neem contact op met Lekkageservice van Gerven. We helpen u graag met het oplossen van het probleem: zowel lekdetectie als schadeherstel.

U kunt ons bereiken op 040-2928170 of via info@lekkageservice.nl.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage