Snel en eenvoudig een lekkend toilet herstellen

Heb je een plasje water rondom de toiletpot gevonden? Dit kan onschuldig zijn, maar wanneer dit vaker optreedt klopt er iets niet. In de meeste gevallen is er dan sprake van een lekkage in de toilet of de afvoer. Dit moet natuurlijk snel gerepareerd worden, zodat je geen last krijgt van eventuele verdere schade. Maar hoe kun je een lekkend toilet herstellen? Wat zijn de stappen die je kunt doorlopen en wie kun je het beste inschakelen voor deze klus?

Het probleem lokaliseren​

Om vast te stellen waar het lek precies ziet, kun je door middel van professionele detectie het toilet lekkage opsporen. In een hangend toilet bevindt het lek zich meestal in het inbouwreservoir of in de afvoer. Dit is van buitenaf niet te zien, daarom denkt men vaak dat hier per direct sloopwerk aan te pas komt. We kunnen tegenwoordig gelukkig handige technieken toepassen, waardoor het lek eenvoudig opgespoord kan worden. Zonder dat er gehakt hoeft te worden. Via een endoscoop kunnen we een kijkje nemen in de afvoer en in en om het inbouwreservoir. Tevens kunnen we testen uitvoeren om lekkages in bijvoorbeeld de waterleiding uit te sluiten.

Lekkend toilet herstellen​

Zodra de bron van het probleem gevonden is, kan worden overgegaan naar het herstel van jouw lekkend toilet. In de meeste gevallen zal er wat schade gemaakt moeten worden om bij de locatie van het lek te komen. Echter wanneer je dit laat doen door een goed aangeschreven bedrijf zoals Lekkageservice van Gerven zal alles achteraf volledig in ere worden hersteld, inclusief betegeling of stucwerk. Afhankelijk van de aard van het probleem zijn er verschillende technieken die toegepast kunnen worden. Je kunt dit daarom het beste door een ervaringsdeskundige laten oplossen. Je wilt immers niet blijven zitten met een lekkend toilet.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage