Zelf een lekkage in de badkamer opsporen? Wij geven 5 tips!

Een badkamerlekkage opsporen is geen alledaagse klus. Daarom geven de experts bij Lekkageservice je in deze blog de nodige tips.

Zo kun jij direct aan de slag met het zoeken naar de bron van jouw lekkage in de badkamer.

Oorzaken van een badkamerlekkage

Wist je dat een badkamerlekkage de meest voorkomende lekkage in huis is?

In de badkamer komen veel waterleidingen en afvoeren samen. Hierdoor is deze ruimte erg gevoelig voor lekkages. Een lekkage in de badkamer afvoer is een veelvoorkomend probleem.

Een badkamerlekkage kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan: lekkende leidingen, slecht voeg- en kitwerk of loszittende tegels in de natte gedeeltes van de badkamer.

Het achterhalen van de bron kan om die reden erg lastig zijn. Maar geen paniek! Wij helpen je graag vooruit.

Vijf tips voor het opsporen van een lekkage in de badkamer

Wij gebruiken geavanceerde lekdetectietechnieken om een badkamerlekkage op te sporen. Dit scheelt tijd en voorkomt vaak hak-en breekschade.

Wil jij zelf aan de slag met het zoeken naar je lekkage? Met behulp van een aardappelschilmesje en een schroevendraaier kan je alvast een begin maken.

Vijf tips van onze Lekkageservice lekdetectie-experts:

Tip 1: Controleer de tegels

Controleer de tegels op scheuren of afbrokkelende stukjes. Kun je gebreken aan de tegels vinden? Dan zijn dit waarschijnlijk de veroorzakers van het lek en kun je deze oplossen door de tegel(s) te vervangen.

Als je geen scheuren of andere schade kunt vinden, tik dan met een schroevendraaier op het oppervlak. Hoor je een hol geluid achter (een van) de tegels? Dan wordt je badkamerlekkage waarschijnlijk veroorzaakt door holle tegels.

Tip 2: Controleer de kitranden

Slecht kitwerk kan ook een lekkage veroorzaken. Controleer daarom de kitranden in jouw badkamer met behulp van een aardappelschilmesje.

Kijk voorzichtig of je met een aardappelschilmesje tussen de kitrand en de tegel kan komen. Ga dus niet daadwerkelijk door je kitwerk steken, maar bekijk of er een ruimte is door zachtjes te duwen. Vergeet niet om het kitwerk rondom het doucheputje ook te controleren. Hier ontstaat vaak een lekkage.

Als er ruimte tussen de tegel en de kitrand zit, is de kans groot dat er sprake is van een kitrandlekkage.

Tip 3: Controleer de voegen

Controleer het voegwerk van de wand- en vloertegels. Is er sprake van loszittend of ontbrekend voegwerk? Dan krijgt vocht de kans om doorgelaten te worden, waardoor er mogelijk een lekkage ontstaat.

Tip 4: Controleer de rozetten van de kraan

Haal de rozetten van de douche- of badkraan weg. Beoordeel vervolgens het kitwerk achter de rozetten. Een goede kitlaag is hier erg belangrijk: het voorkomt dat water via de opening tussen de muur en het tegelwerk kan komen.

Zitten er scheurtjes of openingen in de kit? Verwijder de oude kit en breng een nieuwe kitlaag aan.

Tip 5: Controleer het sifon bij je bad

Bekijk ook of de sifon van het bad nog goed aan het bad vastzit. Zit deze niet goed vast? Dan is dat de oorzaak van het lek.

Dit kan verholpen worden door de sifon beter vast te draaien.

Hulp nodig bij het opsporen van een lekkage in de badkamer?

Heb je een lekkage in de badkamer of een lekkage badkamer afvoer en wil je nog meer informatie lezen hierover? Kijk dan eens naar onze blog met meer tips voor als je een badkamerlekkage hebt.

Heb jij na het uitvoeren van bovenstaande tips de lekkage nog niet kunnen opsporen? Dan is de kans groot dat het probleem te complex is om met het blote oog te zien. Niet getreurd, onze vakmannen staan voor je klaar. Natuurlijk kunnen zij jou ook helpen met een spoedig  schadeherstel.

Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken met een van onze experts.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage