Lekkage badkamer door voegen: hoe los je het op?

Waterlekkages in badkamers komen uiteraard wel eens voor omdat er veelvuldig wordt gewerkt met waterleidingen. Als hiervan sprake is, kan dit zichtbaar zijn in de voegen van het tegelwerk. Een lekkage in de badkamer door voegen wordt ook wel “voeg lekkage” genoemd en refereert in dit geval naar de indicator van de lekkage. De oorzaak van dit probleem is vaak wat lastiger te achterhalen. Met de term “voeg lekkage” wordt een lekkage in tegelwerk en aansluitingen van materialen zoals douchewanden, badwanden, kranen, putten aangegeven. Het is een lekkage die goed visueel te beoordelen is. Op het moment dat je constateert dat er tussen één of meer tegels weinig voeg over is, kan dit een indicatie zijn van een lekkage aan de andere kant van de muur.

Waarom de oorzaak van voeg lekkage lastig te achterhalen is

De voeg raakt leeg door de waterstroom die er constant doorheen gaat. Het water zorgt voor een slijtende werking, maar zal ook het vocht geleiden naar de onderliggende ruimtes. Hierdoor ontstaan daar juist de vochtplekken. Met deze tweede indicator wordt het nog lastiger om de exacte locatie van de lekkage te ontdekken. De plek waar de lekkage gesignaleerd wordt, is immers niet de plek waar de lekkage ontstaat en juist die plek moet gevonden worden. Dit is de reden dat de oorzaak van voeg lekkage zo lastig te achterhalen is.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Lekkage badkamer door voegen

​Om de oorzaak en de omvang van lekkage in de badkamer door de voegen te achterhalen is geavanceerde apparatuur nodig. Meestal worden lekkende voegen opgespoord d.m.v. een professionele visuele controle, of d.m.v. infrarood en/of endoscopie. Uiteraard kun je hiervoor bij Lekkageservice van Gerven terecht. Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van dit soort lekkages. Nadat we de lekkage in kaart hebben gebracht stellen we samen met jou een plan op hoe de lekkage op de best mogelijke manier verholpen kan worden, met zo min mogelijk (vervolg) schade.

Informatie en persoonlijk advies over voeg lekkage in de badkamer

​Heb je problemen met voeg lekkages in de badkamer? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakmensen helpen je op een snelle en efficiënte manier met dit probleem. Na afloop sturen we altijd een uitgebreid lekdetectierapport.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage