Hoe kan ik een waterleiding zoeken in de muur

Ben je bezig met een renovatie? Of iets kleins zoals het ophangen van schilderijen? In zulke gevallen is het slim om vooraf waterleidingen te zoeken in de muur. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een spijker in een leiding slaan. Toch gebeurt dit nog regelmatig, omdat leidingen zich soms op onlogische plekken kunnen bevinden, met name in oudere constructies waar in de tussentijd meerdere keren aan gesleuteld is. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en leidingen op te sporen. Je kunt dan met een gerust hart spijkers in de muren slaan.

Waterleiding zoeken in muur

Tegenwoordig hebben we overal handige apparatuur voor. Zo ook voor het opsporen van waterleidingen. Met een speciale leidingzoeker kun je de muur controleren op de aanwezigheid van buizen. Het apparaat maakt geen onderscheid tussen het type buizen en kan zelfs stalen constructies oppikken. Als de muur gewapend is zal de zoeker dus constant af gaan en is het lastig te bepalen waar de waterleiding nou eigenlijk zit. Echter met een stukje logisch redeneren kom je in de meeste gevallen ook wel ver. Gelukkig zijn er ook andere, betrouwbaardere manieren om waterleidingen te zoeken in de muur. Door de speciale opsporingstechnieken en apparatuur van specialisten kan een nauwkeurigere meting worden gedaan, waardoor je gegarandeerd stukken muur kunt uitsluiten.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Help, ik heb een leiding geraakt!

Het komt nog regelmatig voor dat tijdens het boren per ongeluk een leiding wordt geraakt. Wanneer dit een waterleiding is kom je daar vrij snel achter. Een gevolg van een gat in een waterleiding is immers een lekkage. En een lekkage kan weer leiden tot schade, zoals vochplekken op de muur. Wanneer je last hebt van zo’n lekkage en alle schade nadien kun je het beste een specialist laten komen. Bij Lekkageservice.nl werken vakmensen met geavanceerde apparatuur, waarmee zij veel ervaring hebben opgedaan. Door middel van deze technieken worden lekkages opgespoord zonder dat hier sloop- of breekwerk aan te pas hoeft te komen. Vervolgens kunnen wij het lek repareren en daarbij ook de opgelopen schade herstellen. Ge├»nteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage