Verwarming lekkage

Lekkage aan uw verwarming is snel opgemerkt door drukverlies in de ketel. Dit kan aan uw verwarmingsketel liggen, maar ook aan het leidingensysteem.

Waarschijnlijk controleert u eerst de verwarmingsketel. Is deze in orde, maar blijft u toch drukverlies houden, dan kan de lekkage in de verwarming zitten. We kunnen de lekkende leiding voor u traceren zonder te breken.

Verwarming lekkage oplossen

De oorzaken van de problemen met de verwarming kunnen heel divers zijn. Zo kan er iets mis zijn met de warmtewisselaars in de ketel. Uw installatiemonteur kan u dan verder helpen. Is de ketel in orde en zit er een lekkage in de verwarming leiding zelf dan ligt de oorzaak meestal in de montage bij de aanleg van de verwarming, hoewel ook slijtage een rol kan spelen.

Er zijn diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar de lekkage zich bevindt. Ligt de leiding oppervlakkig? Dan gebruiken we infrarood licht om de lekkage te vinden. Ligt de leiding dieper? Dan vinden we de lekkende leiding met behulp van een elektrisch veld en met traceergas.

In overleg met u samen en/of evt. rechtstreeks met uw verzekeraar kunnen wij deze lekkage (vervolg- ) schades ook herstellen. Het bijbehorende uitgebreide lekkageschade rapport sturen wij direct door naar uw verzekeraar waar door het geheel wordt bespoedigd en u niet nog langer hoeft te wachten op een andere reparateur voor de herstel werkzaamheden.

“ U als klant ontzorgen ” is dan ook een van ons motto’s.