Technieken

 

Infraroodtechniek (warmtebeeldcamera)

Over de warmtebeeldcamera gaan de meest uiteenlopende verhalen de ronde. Het zien van een foto die deze camera produceert spreek voor velen tot de verbeelding. Uiteindelijk weten velen niet wat ze op de foto zien.

Endoscopie

De endoscoop is het meest gebruikte apparaat in de lekdetectie. Hiermee is het hij bij verre uit het meest waardevolle apparaat als het gaat om lekkages of inspecties.

Ultrasoon metingen (geluid)

Een lekkage die voorkomt bij een leiding die onder druk staat veroorzaakt geluid. Dit geluid is soms wel, en soms niet hoorbaar in de constructie of leiding. Het geluid is meestal afhangelijk van de lekkagegrootte.

Traceergas detectie

Bij traceergasdetectie is net zoals ultrasoon detectie een medium nodig. In dit geval is het traceergas het medium. Waar bestaat traceergas eigenlijk uit?

Druktest

Wanneer wordt deze druktest detectie methode gebruikt?

Kleurstof test

Kleurstoffen vloeibaar, of in poedervorm zijn er in vele kleuren. Sommige kleurstoffen zijn zelfs fluorescerend, waarbij deze met een UV lamp oplichten.

Rooktest

De rooktest is uitermate geschikt voor het opsporen van de onderstaande problemen. Rook maakt de lucht of luchtstroom zichtbaar, waardoor deze stroom is te volgen.

Uitsluiting- en verkleiningstechniek

Wij zijn gespecialiseerd in uitsluiting- en verkleiningstechnieken die ervoor zorgen dat wij 100 % resultaat kunnen garanderen op onze metingen en werkzaamheden