Is lekkage meterkast gevaarlijk en wat moet eraan gedaan worden?

Dat water en stroom geen goede combinatie vormen, is bij veel mensen wel bekend. Een vochtprobleem in een meterkast is dan ook zeker iets wat direct moet worden opgelost. Een lekkage in de meterkast is namelijk erg gevaarlijk! Een lekkage probleem wordt eigenlijk altijd té laat ontdekt. In de meeste gevallen is de schade juist de indicator van het probleem en dan is er al even sprake van lekkage. Een vochtprobleem moet zeker zo snel mogelijk aangepakt worden. Een langdurig lekkageprobleem geeft niet alleen esthetische schade, maar kan ook gezondsheidsproblemen veroorzaken. Er zijn ook vochtproblemen die direct na constatering moeten worden aangepakt. Dit is vanzelfsprekend het geval als het probleem direct gevaar kan veroorzaken zoals dat in een meterkast het geval kan zijn. Dan is de nood veel hoger!

Het gevaar van waterschade in de meterkast

Waterschade in de meterkast kan levensgevaarlijk zijn. Een vochtprobleem zal de kans op kortsluiting namelijk aanzienlijk vergroten. Hierdoor loop je het risico dat jouw elektrische apparaten niet meer zullen functioneren. De gevolgen zouden ook erger kunnen zijn. Kortsluiting kan namelijk ook brand veroorzaken. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan! Als er letterlijk water aan het licht is gekomen moet je dus direct handelen.

Wat te doen tegen lekkage in de meterkast?

​Het is in eerste instantie van het grootste belang dat de oorzaak van de waterschade verholpen wordt. Als je deze oorzaak niet eenvoudig zelf kunt verhelpen, is het verstandig om hiervoor een professioneel bedrijf als Lekkageservice van Gerven in de arm te nemen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontdekken en verhelpen van lekkages. Wij kunnen de lekkage eenvoudig en snel voor je opsporen, waarbij we gebruik maken van geavanceerde apparatuur. De lekkage wordt opgespoord zonder hak- en breekwerk. Als de lekkage opgespoord en verholpen is, is het van groot belang dat je de groepenkast volledig laat drogen. Het is niet verstandig om de elektriciteit te gebruiken als de voorzieningen niet volledig droog zijn. Het drogingsproces kan worden versneld door gebruik te maken van een föhn of ventilator, die vanzelfsprekend wordt aangedreven door een alternatieve energiebron. Het is verstandig om de stroomvoorziening pas weer te gebruiken, nadat een gespecialiseerd bedrijf de stoppenkast heeft gecontroleerd en veilig heeft bevonden.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Lekkage in de meterkast direct laten verhelpen

Heb je een lekkage in de meterkast en wil je dit direct laten verhelpen? Neem dan contact op met Lekkageservice van Gerven. Wij nemen binnen een zeer korte tijd contact met je op om je zo snel mogelijk te ontzorgen. Wij verhelpen niet alleen de lekkage, maar repareren ook de vervolgschade voor je. Wij zorgen dat je snel en op een veilige wijze weer van jouw elektrische installaties gebruik kunt maken.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage