Afvoer herstellen zonder breken

Wanneer je problemen hebt met de afvoer is dat heel vervelend. Er kan sprake zijn van een lekkage, waardoor je eventuele waterschade als gevolg ondervindt. Tevens is het mogelijk dat er een verstopping zit. Wat de oorzaak van het probleem ook is, tegenwoordig hoeft het herstel niet meer door middel van sloopwerk te gebeuren. Er zijn voldoende technieken om een afvoer te herstellen zonder breken.

Zelf de afvoer ontstoppen zonder sloopwerk​

​Een ontstopte afvoer kan ontstaan door verschillende redenen. Denk aan etensresten, haren, vet, olie, onafbreekbare doekjes of bladeren vanaf het dak. Deze problemen kunnen voorkomen worden door de toevoeging van bladvangers in de dakgoten, het stoppen met doorspoelen van producten die geen wc-papier zijn en het verwijderen van haren uit het doucheputje.

Tevens kunt u het beste alle etensresten in de prullenbak gooien en met een keukendoekje het vet of olie uit de pannen vegen voordat u deze afspoelt of in de vaatwasser zet.

Is het al te laat? Geen paniek!

Er zijn gelukkig verschillende manieren om dit vervelende probleem aan te pakken.

Je kunt eerst proberen om op de ouderwetse manier een plopper te gebruiken op het putje. Een oppervlakkige verstopping zal hiermee loskomen.

Mocht dit geen effect hebben dan zit het probleem wat dieper. Wellicht in de zwanenhals of de sifon. Deze kun je eenvoudig losdraaien en reinigen. Als ook dit het probleem niet verhelpt, dan zit de verstopping waarschijnlijk dieper in de leidingen. Je kunt dan een rioolveer gebruiken om de binnenkant van de buis als het ware vrij te boren.

Hoe dan ook, we raden het altijd af om chemische producten te gebruiken. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, de chemische werking kan ook zorgen voor vervorming van de leidingen, wat op zijn beurt weer kan resulteren in lekkages.

Lees meer over lekdetectie en wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Lekkage in de afvoer herstellen zonder breken

Natte muren, beschadigd stucwerk en loslatend behang zijn vervelende gevolgen van een afvoerlekkage.

Waar zo’n lek precies vandaan komt is lastig te achterhalen. Het kan een foutje zijn in de afwerking of montage, maar het kan ook komen door slijtage, chemische producten of simpelweg de werking van de woning.

Gelukkig kunnen we een afvoer lekkage opsporen zonder problemen en zonder sloopwerk. Neem contact op als we je kunnen helpen met de lekdetectie.

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage

© 2019 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring