Verwarmingslekkage opsporen

Een verwarmingslekkage herkennen

Een lekkage aan de verwarming is snel opgemerkt door drukverlies in de ketel. Dit kan aan de verwarmingsketel liggen, maar ook aan het leidingensysteem.

Waarschijnlijk controleer je eerst de verwarmingsketel. Is deze in orde, maar blijft je toch drukverlies houden, dan kan de lekkage in de verwarming zitten.

Goed nieuws: wij kunnen de lekkende leiding voor je traceren zonder te breken.

Oorzaken verwarmingslekkage

De oorzaken van de problemen met de verwarming kunnen heel divers zijn. Zo kan er iets mis zijn met de warmtewisselaars in de ketel. Je installatiemonteur kan je dan verder helpen.

Is de ketel in orde en zit er een lekkage in de verwarmingsleiding zelf, dan ligt de oorzaak meestal in de montage bij de aanleg van de verwarming, hoewel ook slijtage een rol kan spelen.

Traceren en repareren van een lekkage in de verwarming

Wij hebben diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar de lekkage zich precies bevindt. Ligt de leiding oppervlakkig? Dan gebruiken we infraroodlicht om de lekkage te vinden. Ligt de leiding dieper? Dan vinden we de lekkende leiding met behulp van een elektrisch veld en met traceergas.

Zo kunnen we gericht te werk gaan met repareren: zonder overbodig hak-en breekwerk.

Wij herstellen ook de vervolgschade

In overleg met of eventueel rechtstreeks met je verzekeraar kunnen wij eventuele lekkage (vervolg- ) schades ook herstellen. Het bijbehorende uitgebreide lekkageschade rapport sturen wij direct door naar je verzekeraar waardoor het geheel wordt bespoedigd en je niet nog langer hoeft te wachten op een andere reparateur voor de herstelwerkzaamheden.

Offerte aanvraag

Lekkagemelding

Meld hier je lekkage en Lekkageservice van Gerven laat je weer lachen.

Meld lekkage