Airco lekkage

De meeste storingen en reparaties aan aircosystemen hebben te maken met onvoldoende gas in het systeem, dus met airco lekkages (75%). Andere storingen hebben vaak betrekking op het niet goed werken van componenten zoals: compressor, compressorkoppeling, thermostaat, expansieventiel, drukschakelaars, ventilatoren, verstopte filter/droger, besturingselektronica, etc.

Airco lekkage oplossen

Het opsporen van een airco lekkage is niet altijd eenvoudig, vooral als het een paar weken of maanden heeft geduurd voordat een gedeelte van het koelgas is weggelekt. Het koudemiddel ontsnapt gemakkelijker dan lucht omdat het “dunner” is, bovendien is het reukloos en zwaarder dan lucht, zodat het naar beneden zakt.

Voordat een aircosysteem mag worden gevuld, moet dit eerst “wettelijk ”op lekdichtheid worden gecontroleerd. Dit gebeurt standaard met een vacuüm- en stikstoftest waarbij het systeem eerst bij vacuüm op lekkage wordt gecontroleerd en hierna onder druk wordt gezet met stikstof waarbij er weer een controle plaatsvindt.
Een grote lekkage zoals een kapotte aircoslang wordt hiermee snel gevonden.

“ U als klant ontzorgen ” is dan ook een van ons motto’s.